Fie ca sunteti managerul unui hotel, fie ca aveti in administrare un restaurant, o cantina, o gradinita, o bucatarie profesionala sau orice alta unitate unde se gateste, daca deasupra spatiului de gatit aveti o hota, atunci trebuie sa stiti ca aceasta trebuie curatata periodic.

Serviciul de curatare hote are ca scop:

  • eliminarea riscului de incendiu si
  • asigurarea functionarii optime a hotelor profesionale.

Ordinele emise de M.A.I. in scopul apararii impotriva incendiilor la diferite obiective, de exemplu: la lacasele de cult – Ordinul nr. 28/2338 din 2009; la structuri de primire turistice, unitati de alimentatie publica si unitati de agrement - Ordinul 118/1709 din 2010; la unitati sanitare - Ordinul nr. 146/1427 din 2013 s.a.m.d.) prevad, printre altele:

Din experienta noastra practica recomandam sa se faca degresarea hotei, curatarea filtrelor, curatarea palelor motorului si a canalului de evacuare aferent, la un interval de maxim 4-6 luni.

Pentru a putea presta astfel de servicii, dispunem atat de autorizatie I.S.U., in conformitate cu OMAI nr. 87/2010, pentru instalarea si intretinerea sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti, cat si, pentru colegii nostri, de Certificate de calificare profesionala in meseria de cosar, eliberate de Ministerul Educatiei Nationale.

Nu in ultimul rand, firma noastra detine Adeverinta eliberata de Asociatia Cosarilor din Romania prin care se confirma competentele in domeniul degresarii si curatarii sistemelor de evacuare aer viciat din bucatariile restaurantelor (hote, tubulaturi, ventilatoare).

Autorizatia nr. 5089/2015

emisa de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta pentru efectuarea lucrarilor de instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti

Adeverinta nr. 015/2014

emisa de ASOCIATIA COSARILOR pentru competente in domeniul degresarii si curatarii sistemelor de evacuare aer viciat din bucatariile restaurantelor

Ai nevoie de o soluție eficientă?

Noi suntem cei pe care va puteti baza pentru rezolvarea cu promptitudine si profesionalism a ceea ce va doriti sa faceti.

Ca o garantie a calitatii serviciilor noastre, suntem mandri sa va anuntam ca suntem certificati conform:

Hotele din bucatariile restaurantelor si cantinelor aduna fum si vapori de grasime in zona din spatele filtrelor, fiind astfel un generator de incendii si scurgeri de grasimi. Din experienta noastra s-a observat ca, pentru a mentine o stare normala de functionare a sistemului de evacuare a fumului, curatarea hotei este o operatiune esentiala. Aceasta se face nu doar din motive de igiena sau de aspect – care tin curatarea de inmultirea microbilor din zonele vizate, ci si pentru ca o acumulare excesiva de grasimi pe hota si pe filtrele metalice poate sa constituie un risc sporit de incendiu, prin temperaturile ridicate si ingustarea sistemului de evacuare.

Curatarea se face nu doar la hota, a carei acumulare de „deseuri” este usor vizibila si de la exterior, ci si la tubulatura acesteia, precum si la ventilator.

Tubulatura, daca nu este corect si la timp curatata, se poate transforma intr-o amenintare reala de incendiu, deoarece aceasta zona se umple de grasimea venita din hota, devenind astfel inflamabila.

Ventilatorul este inima hotei restaurantului. Dispozitivul trebuie protejat in mod deosebit, deoarece grasimea se acumuleaza pe palele ventilatorului si incetineste fluxul de aer, reducand astfel capacitatea de degajare a fumului si a aerului viciat din bucatarie si marind riscul de gripare a acestuia. Evident ca este mult mai ieftin sa fie curatat, decat schimbat!

Prin curatarea ansamblului hotei se evita si intoxicarea cu fum sau cu monoxid de carbon atat a personalului, cat si a clientilor sau a vecinilor. Ca o consecinta fireasca, se ajunge si la marirea fiabilitatii si a performantelor ansamblului de evacuare a fumului.

Degresarea si curatarea hotelor se face de regula noaptea, iar operatiunea dureaza aproximativ 6-8 ore. Realizarea acestei operatiuni presupune accesul echipei noastre de profesionisti la o sursa de apa calda. Lucram repede si foarte curat. Firma noastra poate asigura curatarea hotelor prin toate metodele: manual, mecanic, chimic si robotizat.

Daca sunteti institutie publica, ne gasiti si in SICAP la Codul CPV: 50882000-1 – Servicii de reparare si de intretinere a echipamentului pentru restaurante. Trebuie doar sa ne solicitati o oferta personalizata care sa fie ulterior urcata in Catalogul electronic, pe care il puteti accesa si din site-ul nostru, prin pagina dedicata din meniu. In acelasi timp, va stam la dispozitie si cu alte tipuri de servicii necesare dumneavoastra, pe care le putem ulterior publica si in catalog, la cerere.

Prin pregatirea de specialitate pe care o detin operatorii nostri si prin vasta lor experienta, va asiguram ca se va lucra repede si foarte curat, in deplina siguranta atat a noastra, cat si a dumneavoastra si a bunurilor dumneavostra.

Totodata, serviciile de excelenta pe care vi le oferim va asigura dumneavoastra un confort, prin faptul ca oferim o colaborare simpla, printr-o singura facturare cu costuri fixe, anuntate dinainte. Serviciile noastre se efectueaza pe baza de contracte clare, ferme, stabilite de comun acord, care va ajuta ulterior si in relatia cu institutiile de control ale statului.

Tariful practicat este in functie de complexitatea si necesitatile fiecarei hote sau instalatii in parte. Pentru a putea evalua corect lucrarea, va rugam sa ne contactati, iar un specialist din cadrul companiei noastre se va deplasa pentru o evaluare gratuita la sediul dumneavoastra si va face o estimare a costului, pe care vi-l va transmite printr-o oferta ferma, potrivita nevoilor dumneavoastra. Solicitati o oferta prin formularul alaturat si restul este in grija noastra!”

Contactează-ne

Pentru oferta detaliată, completați formularul de mai jos. Va vom raspunde cu promptitudine si vom face ca lucrurile sa mearga usor pentru dumneavoastra.